Bollywoodgryte med kylling og spinat, servert med korianderris, nanbrød og raita
4.16 (61)
Under 30 min
10 Ingredienser
Saftig kylling, søt paprika og aromatisk sopp i en kremet saus. Dette er en enkel indisk gryterett proppfull av smaker.
Saftig kylling, søt paprika og aromatisk sopp i en kremet saus. Dette er en enkel indisk gryterett proppfull av smaker.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
Basmatiris
135 g
Koriander
1 bunt
Hvitløksfedd
1 stk
Gul løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Bollywoodgryte med kylling
600 g
Spinat
100 g
Crème fraîche
75–150 g
Nanbrød
½ pakke
Raita
75 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 976 kcal
- Fett: 40 g
- Karbohydrater: 110 g
- Protein: 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Det er også godt å finhakke korianderen, og la den koke med risen helt fra starten.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken. Skyll, tørk og finhakk korianderen, og bland den inn i risen ved servering.
Skrell hvitløken og løken. Kutt løken i skiver, og finhakk hvitløken. Skyll og rens paprikaen, og kutt den i skiver. Skyll og tørk spinaten.
Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, paprikaen og hvitløken i et par minutter, til løken er gyllen. Bland inn bollywoodgryten, kok forsiktig opp, og la det småkoke i et par minutter. Vend inn spinaten og crème fraîchen, og la gryten stå og trekke frem til servering.
Varm nanbrødet i ovnen i 2–3 minutter før servering.
Server raitaen til retten.
Vel bekomme!