Fransk soppgryte med spinat og grønne linser, servert med potetmos
Glutenfri
Vegetar

Fransk soppgryte med spinat og grønne linser, servert med potetmos

3.99 (207)
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Melk
  • smør
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Melk
1½ dl
(Melk)
Smør
1 ss
(Melk)
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Spinat
50 g
Timian
½ bunt
Steinsoppsaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Aromasopp
200 g
Grønne linser
1 pakke
Vann
1 dl
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 654 kcal
  • Fett: 36 g
  • Karbohydrater: 62 g
  • Protein: 19 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak gjerne til gryten med litt soyasaus.

Skrell potetene, og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skrell og kutt gulrøttene og selleriroten i grove biter. Skyll spinaten i vann.  
Varm opp en tykkbunnet kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek gulrøttene og selleriroten i 3–4 minutter, eller til de er gylne. Vend inn løken, hvitløken og bladene fra omtrent halvparten av timianstilkene, og stek videre i omtrent 2 minutter, eller til løken er blank. Ha i steinsoppsausen og 1 dl vann. La gryten koke i omtrent 8 minutter, eller til rotgrønnsakene er møre. 
Hell vannet av linsene, og skyll de i kaldt vann. Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, eller til den er gyllen. Krydre soppen med salt og pepper. Bland linsene, spinaten og soppen inn i soppgryten, og la det hele småkoke på middels varme i 2–3 minutter. Smak til med salt og pepper før servering, og topp med noen av timianbladene. 
Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene med 1 ss smør. Spe på med omtrent 1½ dl melk, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
God middag!
Vel bekomme!