Stekt svinekam med jordskokkrisotto og stekte sjampinjonger, servert med sitron- og soyasjy
Laktosefri
Glutenfri

Stekt svinekam med jordskokkrisotto og stekte sjampinjonger, servert med sitron- og soyasjy

Retten har ingen vurdering
Under 45 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
Mager svinekam i skiver
300 g
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Sjalottløk
½–1 stk
Jordskokker
250 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Risottoris
150 g
Grana Padano
1 pakke
(Egg, Melk)
Vann
5 dl
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Smør
½ ss
(Melk)
Sjampinjong
200 g
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
(Soya)
Sitron
½ stk
Vann
½ dl
Smør
1 ss
(Melk)
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 719 kcal
  • Fett: 24 g
  • Karbohydrater: 77 g
  • Protein: 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kok inn 2 dl tørr hvitvin i risottoen for ekstra god smak.

 Skrell og finhakk sjalottløken. Skrell og kutt jordskokkene i terninger. Kok opp 5 dl vann, og bland inn 1 ss eddik og buljongen. 
Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken, jordskokkene og risottorisen i 3 minutter, til løken er blank. Tilsett buljongvannet én øse av gangen, og la vannet koke nesten helt bort før du tilsetter neste øse. Gjenta til risottoen har kokt i 15–18 minutter, og har ønsket konsistens. Risen skal helst ha litt tyggemotstand. Tilsett litt mer vann dersom risottoen blir for tykk.  
 Børst soppen fri for jord, og kutt den i to eller fire. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, og krydre med salt og pepper.
 Krydre kjøttet med sitruskrydderet, salt og pepper. Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt ny olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, til det er gyllent. La kjøttet hvile i 2–3 minutter før servering.
 Ha ½ dl vann i stekepannen, og gi det et raskt oppkok. Pisk inn 1 ss smør og soyasausen, og smak til med saften fra den halve sitronen.
 Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Vend inn osten og ½ ss smør i risottoen, og smak til med salt og pepper. 
Kutt resten av sitronen i båter, og server dem til retten.
Vel bekomme!