Laktosefri
Marokkansk lammegryte i krydret tomatsaus
med bulgur, tranebær og mandlerNy oppskrift
Under 45 min
13 Ingredienser
Søte smaker, aromatiske kryddere og gode råvarer kjennetegner det populære, marokkanske kjøkkenet. Her får du alt dette i én rett.
Søte smaker, aromatiske kryddere og gode råvarer kjennetegner det populære, marokkanske kjøkkenet. Her får du alt dette i én rett.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete·
- Mandler·
- Nøtter
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- vann
Honning
1 pakke
Røkt chilimix
⅓ pakke
Mørkokt lammebog
500 g
Rødløk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Tomatpuré
2 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Tyrkisk krydder
½ pakke
Olivenolje
2 ss
Vann
4 dl
Bulgur
125 g
Tyrkisk krydder
½ pakke
Tranebær
½ pakke
Mynte
1 bunt
Mandelskiver
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 872 kcal
- Fett:
- 44 g
- Karbohydrater:
- 69 g
- Protein:
- 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist mandelskivene i en tørr og middels varm stekepanne, til de får litt farge. Hvis du har sitron hjemme, er det godt å presse litt sitronsaft over retten. En spiseskje smør er godt i bulguren!
Bland honningen, 2 ss olivenolje og ⅓ pakke av chilikrydderet til en marinade i en skål. Bland kjøttet med marinaden på en tallerken. Skrell og finhakk rødløken. Skrell og kutt gulrøttene i terninger.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet, løken og gulrøttene i 2 minutter.
Tilsett tomatpuréen, hønsebuljongen, det tyrkiske krydderet og 4 dl vann. Kok opp, og la gryten småkoke under lokk på middels lav varme i 20 minutter. Rør om underveis, så gryten ikke svir seg. Ta av lokket, og kok gryten uten lokk i 5 minutter til. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer chilikrydder.
Tilbered bulguren som anvist på pakken, men tilsett det tyrkiske krydderet i kokevannet. Vend inn tranebærene når bulguren er ferdigkokt.
Skyll, rist og grovhakk mynten. Topp retten med mandelskivene og mynten.
Vel bekomme!