Gyoza med salsicciadeig, ingefær og vårløk, servert med jasminris, rettichsalat og hoisinsaus
Laktosefri

Gyoza med salsicciadeig, ingefær og vårløk, servert med jasminris, rettichsalat og hoisinsaus

4.43 (92)
Under 50 min
13 Ingredienser
Gyoza er japanske dumplings, som både stekes og dampes. Dypp dem i hoisin- og sweet chili-saus.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • olje
Jasminris
135 g
Ingefær
½ bit
Vårløk
½ pakke
Salsicciadeig
200–300 g
Gyozapapir
½ pakke
(Soya, Hvete)
Vann
3 ss
Vann
1 dl
Hjertesalat
1 stk
Rettich
1 stk
Gulrot
1 stk
Koriander
1 bunt
Lime
1 stk
Hoisinsaus
½ pakke
(Soya, Sesamfrø)
Sweet chili-saus
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 724 kcal
  • Fett: 17 g
  • Karbohydrater: 110 g
  • Protein: 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også dampe gyozaene ferdig i stekepannen, så slipper man sette på stekeovnen: Hell vannet direkte i stekepannen, og damp gyozaene under lokk i omtrent 3 minutter.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
Tilbered risen som anvist på pakken. 
 Skrell og finriv ingefæren på et rivjern. Skyll og finhakk vårløken. Bland ingefæren, vårløken, kjøttdeigen og 3 ss vann i en bolle.  
Fukt et kjøkkenhåndkle, og legg det på kjøkkenbenken. Fordel åtte av gyozadeigene utover håndkleet om gangen. Legg omtrent 1 ts fyll på den ene halvdelen av deigene. Fukt kantene på deigene hele veien rundt. Brett halvdelen av deigen uten fyll over halvdelen med fyll, slik at gyozaene blir halvmåneformede. Press kantene sammen med fingrene. Gjenta til alle arkene, og alt fyllet er brukt opp. 
 Kutt enden av hjertesalaten. Skyll  salatbladene i kaldt vann, og grovhakk dem. Skrell og kutt rettichen og gulroten i tynne staver. Skyll og grovhakk korianderen. Bland det hele til en salat i en bolle.  
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek gyozaene i omtrent 1 minutt på hver side. Fordel gyozaene utover et stekebrett med kant. Hell 1 dl vann i stekebrettet med gyozaene, og stek dem i ovnen i 6–7 minutter (se tips). 
Kutt limen i båter. Server limebåtene, hoisinsausen og sweet chili-sausen til retten.
Vel bekomme!