Sitruskrydret svinekam med smørstekt blomkål og eple, servert med potetmos og brun saus
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- salt
- pepper
- olje
Mager svinekam i skiver
300 g
Sitruskrydder
½–1 pakke
Smør
1 ss
Potetmos
500 g
Brun saus
1 pakke
Spinat
50 g
Grønt eple
½–1 stk
Blomkål
½–1 stk
Smør
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 711 kcal
- Fett: 37 g
- Karbohydrater: 49 g
- Protein: 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha gjerne en skive brunost i sausen for ekstra god smak.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter på hver side, til det er gyllent. Ha i 1 ss smør og ønsket mengde av sitruskrydderet når det gjenstår omtrent 1 minutt av steketiden, og øs sitrussmøret over kjøttet.
Legg posene med potetmos og brun saus i en kjele med vann. Kok opp, og la posene småkoke i 10–12 minutter, eller til resten av retten er klar.
Skyll spinaten og eplet. Kutt blomkålen i buketter, og eplet i terninger. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek blomkålen i 4–5 minutter, til den er gyllen og mør. Smak til med salt og pepper. Tilsett spinaten og eplet, og stek det hele i 1–2 minutter, til spinaten så vidt har falt sammen.
God middag!
Vel bekomme!