Sprøpanert seifilet med kokte poteter, smørstekt blomkål og kremet karridressing
3.97 (279)
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
Småpoteter
300 g
Tempurasei
330 g
Grønt eple
½–1 stk
Lettrømme
75–150 g
Remulade
1 pakke
Sitron
½ stk
Karri
½–1 pakke
Blomkål
½–1 stk
Smør
½ ss
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 767 kcal
- Fett: 42 g
- Karbohydrater: 67 g
- Protein: 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også bake potetene i ovnen sammen med fisken på stekebrettet. Ha over litt olje, salt og pepper, og bak i 15 minutter. Vend blomkålen i litt olje, salt og pepper, og stek den i ovnen sammen med fisken for å spare tid og oppvask.
Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
Ha potetene i en kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 15–18 min, eller til de er gjennomkokte (se tips).
Legg fisken på et stekebrett med bakepapir. Stek fisken midt i ovnen i 12–15 minutter, eller til den er gyllen og sprø.
Skrell eller skyll eplet, og kutt det i små terninger. Bland lettrømmen, remuladen og epleterningene sammen i en skål, og smak til med saft fra sitronen, karrien, salt og pepper.
Del blomkålen i små buketter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek blomkålbukettene i 6–8 minutter, til de er gylne og møre. Tilsett ½ ss smør det siste minuttet av steketiden, og krydre med salt og pepper (se tips).
Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.
Vel bekomme!