Smørstekt mørbrad med bearnaisesaus, byggkornsalat med ovnsbakte beter og syrlig rødløk
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Bygg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Sukker
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Rødbete
1 stk
Gulbete
1 stk
Grønnkål
50 g
Byggkorn
125 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Rødløk
1 stk
Sitron
1 stk
Sukker
1 ts
Mørbrad
300 g
Smør
½ ss
Bearnéssaus
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 641 kcal
- Fett: 23 g
- Karbohydrater: 65 g
- Protein: 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt revet sitronskall i byggkornene for en friskere smak.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell betene (bruk gjerne plastikkhansker). Kutt betene i terninger på omtrent 2x2 cm, eller jevnstore biter. Fordel betene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek betene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er møre. Vend inn grønnkålen når det gjenstår 5 minutter av betenes steketid.
Kok byggkornene som anvist på pakken, men ha buljongen i kokevannet.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Del sitronen i to. Ha løken i en sikt, og skyll den i kaldt vann for en mildere smak. Ha løken i en bolle, og klem over saften fra sitronen, 1 ts sukker og litt salt. Bland godt, og la løken marinere i laken frem til servering.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 30 sekunder på hver side. Skru ned til middels varme, og ha i ½ ss smør. Øs smøret over kjøttet i 1 minutt. La kjøttet hvile på en tallerken i 2 minutter før servering.
Sil vannet av de ferdigkokte byggkornene. Vend inn de ovnsbakte betene og grønnkålen. Krydre med salt og pepper.
Hell sausen over i en liten kjele, og varm opp på middels varme under omrøring.
Vel bekomme!