Adams fårikål med mørkokt lammebog og høstens kål, servert med poteter og persille
Laktosefri

Adams fårikål med mørkokt lammebog og høstens kål, servert med poteter og persille

Retten har ingen vurdering
Under 45 min
4 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete

Basisvarer:
  • Salt
  • hvetemel
  • vann
  • pepper
Hodekål
500 g
Mørkokt lammebog
500 g
Salt
1 ts
Hvetemel
1 ss
(Hvete)
Vann
5 dl
Poteter
350 g
Bladpersille
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 570 kcal
  • Fett: 24 g
  • Karbohydrater: 46 g
  • Protein: 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag gjerne fårikålen dagen før den skal spises, da den er enda bedre dag to. Om du ikke tåler hvetemel, kan du droppe å ha det i fårikålen.

 Kutt hodekålen i båter. Legg kjøttet og kålen lagvis i en passende stor kjele. Start med kjøttet nederst, og fortsett med kålen. Strø salt og hvetemel mellom hvert lag. Krydre med litt grovkvernet pepper. 
Hell på 5 dl vann, og kok opp under lokk. Når fårikålen koker, skru ned til middels varme. Fjern gjerne skummet fra toppen for en klarere kraft. La fårikålen trekke i omtrent 30 minutter. 
 Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skyll, rist og grovhakk persillen. Strø persillen over potetene og fårikålen ved servering.
Med ønske om et godt måltid!
Vel bekomme!