Laktosefri
Adams fårikål med mørkokt lammebog og høstens kål, servert med poteter og persille
Retten har ingen vurdering
Under 45 min
4 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete
Basisvarer:
- Salt
- hvetemel
- vann
- pepper
Hodekål
500 g
Mørkokt lammebog
500 g
Salt
1 ts
Hvetemel
1 ss
Vann
5 dl
Poteter
350 g
Bladpersille
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 570 kcal
- Fett: 24 g
- Karbohydrater: 46 g
- Protein: 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag gjerne fårikålen dagen før den skal spises, da den er enda bedre dag to. Om du ikke tåler hvetemel, kan du droppe å ha det i fårikålen.
Kutt hodekålen i båter. Legg kjøttet og kålen lagvis i en passende stor kjele. Start med kjøttet nederst, og fortsett med kålen. Strø salt og hvetemel mellom hvert lag. Krydre med litt grovkvernet pepper.
Hell på 5 dl vann, og kok opp under lokk. Når fårikålen koker, skru ned til middels varme. Fjern gjerne skummet fra toppen for en klarere kraft. La fårikålen trekke i omtrent 30 minutter.
Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skyll, rist og grovhakk persillen. Strø persillen over potetene og fårikålen ved servering.
Med ønske om et godt måltid!
Vel bekomme!