Laktosefri
Kinesisk svinekjakewok
med purre, kål og peanøtter, servert med svart risNy oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- salt
- vann
Svart ris
125 g
Vann
1 l
Gulrot
1 stk
Purre
1 stk
Hodekål
200 g
Svinekjaker
350 g
Kinesisk wok- og dippsaus
1 pakke
Peanøtter
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 702 kcal
- Fett:
- 24 g
- Karbohydrater:
- 68 g
- Protein:
- 53 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett chilisaus eller fersk chili for mer hete.
Kok opp 1 liter lettsaltet vann i en kjele. Skyll risen i et dørslag, og kok den under lokk på middels varme i omtrent 20 minutter. Sil vannet av den ferdigkokte risen, og la den dampe av seg i 5 minutter før servering.
Skrell og kutt gulroten i strimler. Del purren i to på langs, skyll den nøye for jord, og kutt den i strimler. Skyll og kutt hodekålen i strimler. Skjær eller riv kjøttet i mindre biter.
Ha kjøttet, kraften fra pakken og den kinesiske wok- og dippsausen over i en liten kjele. Varm det hele opp på middels varme i omtrent 5 minutter.
Varm opp en stor stekepanne eller wokpanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene under omrøring i 3–4 minutter. Ta pannen av varmen og tilsett kjøttet.
Topp woken med peanøttene, og server sausen fra kjelen til retten.
Vel bekomme!