Kinesisk svinekjakewok med purre, kål og peanøtter, servert med svart ris
Laktosefri

Kinesisk svinekjakewok med purre, kål og peanøtter, servert med svart ris

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • soyasaus
  • olje
  • salt
Svart ris
125 g
Vann
1 l
Gulrot
1 stk
Purre
1 stk
Hodekål
200 g
Svinekjaker
350 g
Kinesisk wok- og dippsaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Soyasaus
1–2 ss
(Soya)
Peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 710 kcal
  • Fett: 24 g
  • Karbohydrater: 70 g
  • Protein: 54 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett chilisaus eller fersk chili for mer hete.

Kok opp 1 liter lettsaltet vann i en kjele. Skyll risen i et dørslag, og kok den under lokk på middels varme i omtrent 20 minutter. Sil vannet av den ferdigkokte risen, og la den dampe av seg i 5 minutter før servering.
 Skrell og kutt gulroten i strimler. Del purren i to på langs, skyll den nøye for jord, og kutt den i strimler. Skyll og kutt hodekålen i strimler. Skjær eller riv kjøttet i mindre biter. 
Ha kjøttet, kraften fra pakken og den kinesiske wok- og dippsausen over i en liten kjele. Varm det hele opp på middels varme i omtrent 5 minutter.
 Varm opp en stor stekepanne eller wokpanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene under omrøring i 3–4 minutter. Ta pannen av varmen, tilsett kjøttet, og vend inn 1–2 ss soyasaus.  
 Topp woken med peanøttene, og server sausen fra kjelen til retten.
God middag!