Ovnsbakt lange i kremet fiskesaus med poteter, romanesco og gulrot

Ovnsbakt lange i kremet fiskesaus med poteter, romanesco og gulrot

3.69 (94)
Under 30 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
  • smør
Poteter
400 g
Gulrot
1 stk
Romanesco
1 stk
Langefilet
375 g
(Fisk)
Kremet fiskesaus med sitron
1 pakke
(Fisk, Melk, Laktose)
Salt
Pepper
Smør
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp fisken med litt fersk dill!

Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok potetene i lettsaltet vann i 20-25 minutter.
Skrell og kutt gulroten i staver på ca. 1 x 3 cm. Kutt romanescoen i små buketter.
Fordel fisken i en ildfast form, og hell over fiskesausen. Stek formen i ovnen i 12-15 minutter.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek gulrotstavene og romanescoen i 2-3 minutter, og krydre med salt og pepper. Tilsett 1 spisekje smør og stek videre i 1-2 minutter.
Fun fact! Romanesco er en krysning mellom brokkoli og blomkål. Den grønne fargen minner om brokkolien, mens formen er mer lik blomkålen. Den er kalorifattig og har et høyt innhold av kostfiber.
Vel bekomme!