Pannestekt lyr med gulrøtter og purre, persillepoteter og soyasmør
Laktosefri

Pannestekt lyr med gulrøtter og purre, persillepoteter og soyasmør

3.95 (239)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
  • hvetemel
  • salt
  • pepper
  • olje
Småpoteter
300 g
Bladpersille
½ bunt
Gulrøtter
400 g
Purre
½–1 stk
Sitron
½ stk
Smør
½ ss
(Melk)
Sjalottløk
½–1 stk
Glutenfri soyasaus
1 pose
(Soya)
Smør
50 g
(Melk)
Lyrfilet
325 g
(Fisk)
Hvetemel
2 ss
(Hvete)
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 554 kcal
  • Fett: 25 g
  • Karbohydrater: 48 g
  • Protein: 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ikke bruker all persillen, kan du sette de stilkene du ikke bruker i et glass med litt vann i kjøleskapet. Da holder den seg fin noen dager.

 Ha potetene i en kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 15–18 min, eller til de er gjennomkokte. Skyll og grovhakk persillen, og vend den inn i de ferdigkokte potetene.
Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kutt purren i to på langs, og skyll den godt i kaldt vann. Kutt den hvite og lysegrønne delen i skiver.
 Skrell og finhakk sjalottløken. Smelt 50 g smør i en kjele. La smøret småkoke i omtrent 1 minutt, til det har fått en nøtteaktig lukt og en lett brunfarge. Rør inn sjalottløken og soyasausen. La soyasmøret stå på lav varme frem til servering. 
 Kok opp en kjele med lettsaltet vann, og kok gulrøttene i 2–3 minutter. Sil av vannet, og ha i purren og ½ ss smør. Stek det hele i 1–2 minutter, til purren har falt litt sammen. Smak til med litt salt og saft fra den halve sitronen.
 Krydre fisken med salt og pepper. Ha 2 ss hvetemel (kan sløyfes) på en tallerken, og vend fisken i melet. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
 Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.
Vel bekomme!