Chili con carne med bønner, paprika og purreløk servert med nachochips, salat, rømme og lime

Chili con carne med bønner, paprika og purreløk servert med nachochips, salat, rømme og lime

3.99 (128)
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
Kjøttdeig
500 g
Grytebase med chili
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Rød paprika
1 stk
Purreløk
1 stk
Bønnemiks
1 boks
Hjertesalat
1 stk
Lettrømme
1 pakke
(Melk, Laktose)
Nachochips
1 pakke
Lime
1 stk
Olje
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server litt hjemmelaget guacamole ved siden av chiligryten!

Varm opp en vid kjele med litt olje til høy varme. Stek kjøttdeigen i 2-3 minutter. Tilsett grytebasen og de hakkede tomatene, og kok opp.
Kutt paprikaen i terninger, og fjern roten til purreløken. Snitt purreløken i to på langs, rens den godt i kaldt vann og finsnitt den. Sil vannet av bønnemiksen, og skyll bønnene i kaldt vann. Ha bønnene, paprikaen og purreløken i gryten, og la grønnsakene trekke i ca. 5 minutter.
Skyll hjertesalaten og kutt den i strimler. Ha salaten, rømmen og nachochipsene i separate skåler for servering.
Kutt limen i båter, og server limebåtene til retten.
Tips! For en eksotisk vri kan du smake til chiligryten med litt usøtet, mørkt kakaopulver, kanel eller malt nellik!
Vel bekomme!