Chili con carne med bønner, paprika og purreløk servert med nachochips, salat, rømme og lime
3.99 (128)
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
Kjøttdeig
500 g
Grytebase med chili
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Rød paprika
1 stk
Purreløk
1 stk
Bønnemiks
1 boks
Hjertesalat
1 stk
Lettrømme
1 pakke
Nachochips
1 pakke
Lime
1 stk
Olje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server litt hjemmelaget guacamole ved siden av chiligryten!
Varm opp en vid kjele med litt olje til høy varme. Stek kjøttdeigen i 2-3 minutter. Tilsett grytebasen og de hakkede tomatene, og kok opp.
Kutt paprikaen i terninger, og fjern roten til purreløken. Snitt purreløken i to på langs, rens den godt i kaldt vann og finsnitt den. Sil vannet av bønnemiksen, og skyll bønnene i kaldt vann. Ha bønnene, paprikaen og purreløken i gryten, og la grønnsakene trekke i ca. 5 minutter.
Skyll hjertesalaten og kutt den i strimler. Ha salaten, rømmen og nachochipsene i separate skåler for servering.
Kutt limen i båter, og server limebåtene til retten.
Tips! For en eksotisk vri kan du smake til chiligryten med litt usøtet, mørkt kakaopulver, kanel eller malt nellik!
Vel bekomme!