Laktosefri
Kylling i sursøt saus
med sesamstekte grønnsaker og eggenudler3.84 (143)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Søt chilisaus
1 pakke
Glutenfri soyasaus
1 pose
Hønsebuljong
½ pakke
Maisstivelse
1 pakke
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Vann
1½ dl
Wokmiks m/grønnkål
300 g
Sesamfrø
1 pakke
Eggenudler
125 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 740 kcal
- Fett:
- 23 g
- Karbohydrater:
- 80 g
- Protein:
- 53 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Behold fettet på kyllingen, det smelter i pannen og gir god smak til sausen.
Rør sammen chilisausen, 1½ dl vann, soyasausen, halve pakken med hønsebuljong og 2 ts av maisstivelsen i et litermål.
Skjær kyllingen i mindre biter (se tips). Bland kyllingen med litt salt og resten av maisstivelsen.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek wokmiksen i 3–5 minutter, og vend inn sesamfrøene. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en ny stekepanne eller wokpanne til høy varme, og ha i rikelig med olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter, eller til den er gyllen. Legg kyllingen over på en tallerken. Ha den sursøte sausen i pannen. Kok opp, og stek videre under omrøring i 1–2 minutter, til sausen har tyknet. Rør kyllingen inn i sausen.
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
Vel bekomme!