Okseculotte med aspargesrisotto, stekesjy og tomat- og rødløksalat
Glutenfri

Okseculotte med aspargesrisotto, stekesjy og tomat- og rødløksalat

4.01 (84)
Under 45 min
11 Ingredienser
Sous vide okseculotte er oksekjøtt kokt i vakuum over flere timer. Resultatet er mørt og smakfullt kjøtt som kun trenger en rask oppvarming.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • olivenolje
  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Sjalottløk
1 stk
Asparges
100 g
Risottoris
150 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Sitron
½ stk
Grana Padano
1 pakke
(Egg, Melk)
Vann
4½ dl
Culotte sous vide
300 g
Tomat
1 stk
Rødløk
½–1 stk
Olivenolje
1 ss
Sitron
½ stk
Glutenfri soyasaus
½ pose
(Soya)
Vann
½ dl
Smør
1 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 639 kcal
  • Fett: 21 g
  • Karbohydrater: 69 g
  • Protein: 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grill gjerne kjøttet på grillen over direkte varme i 2–3 minutter, og la det ettersteke over indirekte varme i noen minutter før servering.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
 Skrell og finhakk sjalottløken. Brekk av de nederste trevlete delene på aspargesene, og kutt hver asparges i biter på skrå. Varm opp en mellomstor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og risen i omtrent 1 minutt, eller til løken er blank. Tilsett buljongen og spe på med 4 ½ vann, litt etter litt, under omrøring. La risottoen småkoke i 15 minutter. Rør i risen av og til. 
 Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 1 minutt på alle sider, og legg det over på et stekebrett med bakepapir. Ikke skyll pannen. Stek kjøttet videre i ovnen i 5 minutter. La kjøttet hvile i 2 minutter, og skjær det i skiver før servering.
 Skyll tomaten og skrell løken. Kutt løken i tynne skiver, og tomatene i små terninger. Bland tomaten, løken og 1 ss olivenolje sammen i en skål, og krydre med salt og pepper.
 Ha ½ dl vann i stekepannen du stekte kjøttet i, og kok opp. Pisk inn 1 ss smør og soyasausen, og smak til med saft fra sitronen.   
 Ha aspargesen i risottoen, og kok videre i 3 minutter. Riv Grana Padano-osten på et rivjern. Vend osten inn i risottoen, og smak til med salt, pepper og saft fra sitronen.
Håper det smaker!  
Vel bekomme!