Glutenfri
Okseculotte med aspargesrisotto, stekesjy og tomat- og rødløksalat
4.01 (84)
Under 45 min
11 Ingredienser
Sous vide okseculotte er oksekjøtt kokt i vakuum over flere timer. Resultatet er mørt og smakfullt kjøtt som kun trenger en rask oppvarming.
Sous vide okseculotte er oksekjøtt kokt i vakuum over flere timer. Resultatet er mørt og smakfullt kjøtt som kun trenger en rask oppvarming.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- olivenolje
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Sjalottløk
1 stk
Asparges
100 g
Risottoris
150 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Sitron
½ stk
Grana Padano
1 pakke
Vann
4½ dl
Culotte sous vide
300 g
Tomat
1 stk
Rødløk
½–1 stk
Olivenolje
1 ss
Sitron
½ stk
Glutenfri soyasaus
½ pose
Vann
½ dl
Smør
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 639 kcal
- Fett: 21 g
- Karbohydrater: 69 g
- Protein: 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grill gjerne kjøttet på grillen over direkte varme i 2–3 minutter, og la det ettersteke over indirekte varme i noen minutter før servering.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell og finhakk sjalottløken. Brekk av de nederste trevlete delene på aspargesene, og kutt hver asparges i biter på skrå. Varm opp en mellomstor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og risen i omtrent 1 minutt, eller til løken er blank. Tilsett buljongen og spe på med 4 ½ vann, litt etter litt, under omrøring. La risottoen småkoke i 15 minutter. Rør i risen av og til.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 1 minutt på alle sider, og legg det over på et stekebrett med bakepapir. Ikke skyll pannen. Stek kjøttet videre i ovnen i 5 minutter. La kjøttet hvile i 2 minutter, og skjær det i skiver før servering.
Skyll tomaten og skrell løken. Kutt løken i tynne skiver, og tomatene i små terninger. Bland tomaten, løken og 1 ss olivenolje sammen i en skål, og krydre med salt og pepper.
Ha ½ dl vann i stekepannen du stekte kjøttet i, og kok opp. Pisk inn 1 ss smør og soyasausen, og smak til med saft fra sitronen.
Ha aspargesen i risottoen, og kok videre i 3 minutter. Riv Grana Padano-osten på et rivjern. Vend osten inn i risottoen, og smak til med salt, pepper og saft fra sitronen.
Håper det smaker!
Vel bekomme!