Daddelglasert kyllingfilet med sommerlig agurksalat, garam masalaris, sprø topping og raita
Glutenfri

Daddelglasert kyllingfilet med sommerlig agurksalat, garam masalaris, sprø topping og raita

4.05 (248)
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • salt
  • pepper
  • olje
Basmatiris
135 g
Garam masala
½ pakke
Agurk
½ stk
Tomat
1 stk
Lime
1 stk
Gul løk
1 stk
Skivet kyllingfilet
300 g
Daddelchutney
1 glass
Vann
1 dl
Raita
½ pakke
(Melk, Laktose)
Kjerneblanding
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 727 kcal
  • Fett: 15 g
  • Karbohydrater: 93 g
  • Protein: 55 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tre gjerne kyllingbitene på grillspyd, og grill dem ute hvis været tillater det. Raitaen kan vendes inn i agurksalaten hvis du ønsker mer smak på salaten.

Kok risen etter anvisningen på pakken sammen med garam masalakrydderet. 
Skyll agurken og tomaten. Kutt agurken i lange, tynne skiver med en ostehøvel eller en mandolin. Del tomaten i to, og kutt den i tynne skiver. Ha agurk- og tomatskivene i en bolle, og klem over saften fra limen. Krydre med salt og pepper, og vend det hele sammen.    
 Skrell og kutt løken i centimetertykke strimler. Del kyllingen i mindre biter hvis du vil. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 3 minutter på hver side, til den er gyllen. 
 Tilsett løken og stek videre i omtrent 1 minutt. Skru ned varmen til middels. Vend inn daddelchutneyen og 1 dl vann, og kok det hele i omtrent 2 minutter. Smak til med salt og pepper.    
 Ha raitaen i en serveringsskål. Rist gjerne kjerneblandingen i omtrent 1 minutt i en tørr stekepanne.
 Server kyllingen med risen, agurksalaten, kjerneblandingen og raitaen.
Vel bekomme!