Glutenfri
Daddelglasert kyllingfilet med sommerlig agurksalat, garam masalaris, sprø topping og raita
4.05 (248)
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- salt
- pepper
- olje
Basmatiris
135 g
Garam masala
½ pakke
Agurk
½ stk
Tomat
1 stk
Lime
1 stk
Gul løk
1 stk
Skivet kyllingfilet
300 g
Daddelchutney
1 glass
Vann
1 dl
Raita
½ pakke
Kjerneblanding
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 727 kcal
- Fett: 15 g
- Karbohydrater: 93 g
- Protein: 55 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tre gjerne kyllingbitene på grillspyd, og grill dem ute hvis været tillater det. Raitaen kan vendes inn i agurksalaten hvis du ønsker mer smak på salaten.
Kok risen etter anvisningen på pakken sammen med garam masalakrydderet.
Skyll agurken og tomaten. Kutt agurken i lange, tynne skiver med en ostehøvel eller en mandolin. Del tomaten i to, og kutt den i tynne skiver. Ha agurk- og tomatskivene i en bolle, og klem over saften fra limen. Krydre med salt og pepper, og vend det hele sammen.
Skrell og kutt løken i centimetertykke strimler. Del kyllingen i mindre biter hvis du vil. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 3 minutter på hver side, til den er gyllen.
Tilsett løken og stek videre i omtrent 1 minutt. Skru ned varmen til middels. Vend inn daddelchutneyen og 1 dl vann, og kok det hele i omtrent 2 minutter. Smak til med salt og pepper.
Ha raitaen i en serveringsskål. Rist gjerne kjerneblandingen i omtrent 1 minutt i en tørr stekepanne.
Server kyllingen med risen, agurksalaten, kjerneblandingen og raitaen.
Vel bekomme!