Steamed buns med krydret kylling, lettsyltet kål og chilimajones servert med bakte gulrotfries
Laktosefri

Steamed buns med krydret kylling

lettsyltet kål og chilimajones servert med bakte gulrotfries
4.15 (247)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesider- eller hvitvinseddik
  • sukker
  • vann
  • salt
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
Gulrøtter
400 g
Urtemiks
1 pakke
Hodekål
300 g
Eplesider- eller hvitvinseddik
3 ss
Sukker
2 ss
Vann
2 dl
Salt
½ ts
Steamed buns
1 pakke
(Soya, Hvete)
Vann
3–4 dl
Kyllinggyros
300 g
Glutenfri soyasaus
1 pose
(Soya)
Lime
½ stk
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Chilimajones
½ pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 967 kcal
  • Fett: 47 g
  • Karbohydrater: 99 g
  • Protein: 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Strimle en gulrot og ha den sammen med kålen for farge og smak. Vend inn 1–2 ss maisenna med gulrotfriesene før steking for et sprøere resultat.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.  
 Skrell gulrøttene hvis du vil, og kutt de i staver på størrelse med pommes frites (se tips). Fordel gulrotfriesene utover et stekebrett dekket med bakepapir, og vend inn urtemiksen og litt olje og pepper. Stek gulrotfriesene i ovnen i omtrent 20 minutter.    
 Ha 3 ss eddik, 2 ss sukker, 2 dl vann og ½ ts salt i en bolle, og pisk det hele sammen til sukkeret er løst opp. Kutt kålen i tynne stimler med en mandolin eller en skarp kniv. La kålen trekke i laken frem til servering.
 Kok opp 3–4 dl vann i en kjele, og legg i en sil. Vannet skal ikke nå opp til silen. Bruk gjerne en dampkjele, bambusdamper eller fiskekjele. Legg bunsene i silen, og dekk dem med lokk. Damp bunsene i 3–4 minutter, til de har blåst seg opp og er gjennomvarme. Legg bunsene over på en tallerken, og dekk dem med et kjøkkenhåndkle slik at de holder seg varme frem til servering. 
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingkjøttet i 3–4 minutter, eller til det er godt brunet. Ha i soyasausen og saften fra halve limen.   
 Skyll og grovhakk korianderen. Kutt resten av limen i båter. Fyll bunsene med kålen, korianderen, kyllingkjøttet og chilimajonesen, og server gulrotfriesene og limebåtene til. Håper det smaker!   
Vel bekomme!