Glutenfri
Vegetar
Butter chickpeas servert med basmatiris, kachumbersalat og frisk koriander
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- olje
- salt
- pepper
Basmatiris
135 g
Kikerter
1 pakke
Rødløk
½ stk
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
Butter chicken-paste
1 glass
Hakkede tomater
½ boks
Crème fraîche
150 g
Vann
1 dl
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Koriander
½ bunt
Chiliflak
½ pakke
Koriander
½ bunt
Mangochutney
1 glass
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 758 kcal
- Fett: 23 g
- Karbohydrater: 115 g
- Protein: 22 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha gjerne et par kardemommebelger eller litt karri i risen under koking for ekstra smak eller farge!
Tilbered risen som anvist på pakken.
Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Skrell og grovhakk halve rødløken. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkoli- og blomkålbukettene og rødløken i 2–3 minutter, til løken er blank. Ha i butter chicken-pasten og stek videre et lite minutt. Vend inn de hakkede tomatene, crème fraîchen og 1 dl vann og la det småkoke i 3–4 minutter. Vend inn kikertene, og la småkoke videre i 2–3 minutter. Smak til med salt og pepper.
Finhakk resten av rødløken. Skyll tomaten og agurken, og del de i terninger. Skyll og grovhakk korianderen. Ha tomaten, agurken, rødløken og halvparten av korianderen over i en serveringsskål. Smak til med chiliflak, salt og pepper.
Topp retten med resten av korianderen, og server mangochutneyen til retten.
God middag!
Vel bekomme!