Laktosefri
Glutenfri
Stekt laksefilet med eple- og fennikelsalat, poteter med pak choy og brunet tyttebærsmør
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- olivenolje
- eplesider- eller hvitvinseddik
- salt
- pepper
- olje
Poteter
350 g
Pak choy
1 stk
Smør
1 ts
Fennikel
½ stk
Grønt eple
1 stk
Olivenolje
½ ss
Eplesider- eller hvitvinseddik
½ ss
Laksefilet
300 g
Sjalottløk
1 stk
Rørte tyttebær
60 g
Smør
2–3 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 716 kcal
- Fett: 42 g
- Karbohydrater: 50 g
- Protein: 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha gjerne litt frisk grovhakket dill i fennikelsalaten eller på laksen rett før servering.
Skyll potetene og pak choyen. Del potetene i to, og grovkutt pak choyen. Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skyll fennikelen og eplet. Høvle eller kutt fennikelen så tynt du klarer. Bruk gjerne en mandolin hvis du har. Kutt eplet i terninger. Ha epleterningene og fennikelskivene i en bolle, og tilsett ½ ss olivenolje og ½ ss eplesidereddik. Krydre med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter på den ene siden. Snu fisken, og krydre med salt og pepper. Skru av platen, og la fisken ligge i stekepannen frem til servering.
Skrell og finhakk sjalottløken. Ha løken og 2–3 ss smør i en liten kjele, og varm opp på middels varme i 3–4 minutter, til smøret er lysebrunt og har en nøtteaktig lukt. Ta kjelen av platen, og pisk inn de rørte tyttebærene.
Sil vannet av de ferdigkokte potetene. Ha pak choyen og 1 ss smør i kjelen med potetene, og varm raskt opp på høy varme i 2 minutter. Krydre med salt og pepper.
Vel bekomme!
Vel bekomme!