15-20
Glutenfri
Grove karbonader med blomkål, grønne erter, kokte poteter og løksjy
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
Karbonader
Grove karbonader m/løk (Melk, Laktose)
360 g
Løksjy
Gul løk
1 stk
Sjysaus (Melk)
½–1 pakke
Kokte grønnsaker
Blomkål
½–1 stk
Grønne erter
125 g
Småpoteter
300 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 701 kcal
- Fett 39 g
- Karbohydrater 55 g
- Protein 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Karbonadene kan også stekes i stekepannen sammen med løken!
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Kokte grønnsaker: Ha potetene i en stor kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 15–18 minutter. Kutt blomkålene i buketter. Legg blomkålen og ertene oppå potetene i kjelen når det gjenstår 8 minutter av potetenes koketid. Dekk med lokk, og la det dampe seg mørt.
- Karbonader: Fordel karbonadene på et stekebrett med bakepapir, og stek de midt i ovnen i 8–10 minutter.
- Løksjy: Skrell og kutt løken i to, og så i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 3–4 minutter, til den er lett gyllen. Tilsett sjysausen, og kok opp. Hold sausen varm frem til servering.
- Vel bekomme!