Elgkarbonader i sjysaus med gratinert potetmos og brokkoli
Glutenfri

Elgkarbonader i sjysaus med gratinert potetmos og brokkoli

4.24 (105)
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • olje
  • smør
Rustikk potetmos med timian
500 g
(Melk, Laktose)
Revet Grande Premium
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Gulrøtter
2 stk
Brokkoli
½–1 stk
Elgkarbonader (inneholder svin)
360 g
(Melk, Laktose)
Sjysaus
½ pakke
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 746 kcal
  • Fett: 41 g
  • Karbohydrater: 55 g
  • Protein: 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server gjerne tyttebærsyltetøy til retten.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Fordel potetmosen i en ildfast form. Strø osten over, og gratiner potetmosen i ovnen 12–15 minutter, eller til det er gjennomvarmt.
Skrell og kutt gulrøttene i tykke skiver. Del brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Kok grønnsakene i lettsaltet vann i 3–4 minutter.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek karbonadene i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjenomvarme. Tilsett sjysausen, og gi sausen et raskt oppkok.
Vel bekomme!
Vel bekomme!