Svinefilet med ovnsbakte poteter, stekte reddiker og asparges, servert med urtesaus
Glutenfri

Svinefilet med ovnsbakte poteter, stekte reddiker og asparges, servert med urtesaus

4.17 (72)
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Småpoteter
300 g
Urtesaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Filetstykke av svin
300 g
Reddiker
1 pakke
Asparges
100 g
Rødløk
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 501 kcal
  • Fett: 19 g
  • Karbohydrater: 38 g
  • Protein: 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av fileten. Stek kjøttet til temperaturen viser 68 grader. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i minst 10 minutter før du skjærer det i skiver.

Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
 Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Legg posen med urtesaus i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar. 
 Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, eller til det har en jevn stekeskorpe. Legg kjøttet på brettet med potetene når det gjenstår omtrent 12 minutter av potetenes steketid (se tips). La kjøttet hvile til resten av retten er klar.
 Skyll reddikene og aspargesen. Kutt vekk de nederste 3 centimeterne av aspargesen, og del reddikene i to. Skrell og kutt ønsket mengde av rødløken i båter. Varm opp stekepannen fra punkt 4 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek grønnsakene i omtrent 5 minutter. Krydre med litt salt og pepper.
Skjær kjøttet i skiver ved servering.
Vel bekomme!