Laktosefri
Panert torsk med ertepuré, ovnsbakte poteter og syltede grønnsaker
4.22 (153)
Under 45 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- eplesider- eller hvitvinseddik
- sukker
- melk
- smør
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Gulrot
1 stk
Grønt eple
1 stk
Rødløk
1 stk
Vann
2 dl
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
2 ss
Poteter
350 g
Potetkrydder
1 pakke
Panert torsk
360 g
Grønne erter
250 g
Melk
1 dl
Smør
1 ss
Sitron
1 stk
Remulade
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 990 kcal
- Fett: 45 g
- Karbohydrater: 113 g
- Protein: 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek ertene sammen med potetene de siste 2 minuttene av potetenes steketid for å spare tid og oppvask.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kok opp 2 dl vann, 2 ss eddik og 2 ss sukker i en liten kjele. Skrell gulroten, og grovriv den på et rivjern. Skyll og kutt eplet i tynne skiver. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha gulroten, eplet og løken i en bolle, og hell over laken. Rør om, og la de syltede grønnsakene stå frem til servering. Sil av laken før servering.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Bland inn potetkrydderet når potetene er ferdig stekte.
Legg fisken på et stekebrett med bakepapir, og stek den i ovnen i 12–15 minutter.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i ertene, 1 dl melk og 1 ss smør. Kok opp, og kjør ertene til en jevn puré med en stavmikser. Spe på med mer melk hvis du synes puréen blir for tykk. Smak til med salt og pepper.
Kutt sitronen i båter, og server båtene og remuladen til retten.
Vel bekomme!