Laktosefri
Chilistekt kyllinglårfilet med sprøstekt ingefær og hvitløk, brokkoli og eggenudler
4.06 (139)
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Hvete·
- Cashewnøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
Eggenudler
125 g
Kinesisk wok- og dippsaus
1 pakke
Ingefær
1 bit
Hvitløksfedd
1 stk
Rød chili
½–1 stk
Gul løk
½–1 stk
Brokkoli
½–1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Maisstivelse
1 pakke
Cashewnøtter
40 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 752 kcal
- Fett: 31 g
- Karbohydrater: 71 g
- Protein: 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også wokke kyllingen med hvitløken og ingefæren, hvis du synes det er enklere.
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
Skrell ingefæren og hvitløken, og kutt dem i strimler på tykkelse med fyrstikker. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek ingefæren og hvitløken i 2–3 minutter, til de er sprø. Legg strimlene over på et kjøkkenpapir.
Skyll og kutt chilien i skiver. Skrell og kutt løken i strimler. Del brokkolien i små buketter. Skrell brokkolistilken, og kutt den i tynne, lange staver. Del kyllingen i strimler, og bland strimlene og maisstivelsen i en bolle.
Varm opp en stor stekepanne eller wokpanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingstrimlene, chilien og cashewnøttene i 1–2 minutter, til kyllingen er gyllen. Stek det gjerne i flere omganger slik at kyllingen blir stekt, og ikke kokt. Legg kyllingstrimlene over på en tallerken. Ha litt ny olje i stekepannen, og stek brokkolien og løken i 2–3 minutter. Ha kyllingen tilbake i stekepannen, og opp. Krydre med salt og pepper.
Sil vannet av de ferdigkokte nudlene, og vend inn wok- og dippsausen.
Fordel nudlene, kyllingen og grønnsakene på tallerkener, og topp med den sprøstekte ingefæren og hvitløken.
Vel bekomme!