Chilistekt kyllinglårfilet med sprøstekt ingefær og hvitløk, brokkoli og eggenudler
Laktosefri

Chilistekt kyllinglårfilet med sprøstekt ingefær og hvitløk, brokkoli og eggenudler

4.06 (139)
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
Eggenudler
125 g
(Egg, Hvete)
Kinesisk wok- og dippsaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Ingefær
1 bit
Hvitløksfedd
1 stk
Rød chili
½–1 stk
Gul løk
½–1 stk
Brokkoli
½–1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Maisstivelse
1 pakke
Cashewnøtter
40 g
(Cashewnøtter)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 752 kcal
  • Fett: 31 g
  • Karbohydrater: 71 g
  • Protein: 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også wokke kyllingen med hvitløken og ingefæren, hvis du synes det er enklere.

 Tilbered nudlene som anvist på pakken. 
 Skrell ingefæren og hvitløken, og kutt dem i strimler på tykkelse med fyrstikker. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek ingefæren og hvitløken i 2–3 minutter, til de er sprø. Legg strimlene over på et kjøkkenpapir.  
Skyll og kutt chilien i skiver. Skrell og kutt løken i strimler. Del brokkolien i små buketter. Skrell brokkolistilken, og kutt den i tynne, lange staver. Del kyllingen i strimler, og bland strimlene og maisstivelsen i en bolle.
 Varm opp en stor stekepanne eller wokpanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingstrimlene, chilien og cashewnøttene i 1–2 minutter, til kyllingen er gyllen. Stek det gjerne i flere omganger slik at kyllingen blir stekt, og ikke kokt. Legg kyllingstrimlene over på en tallerken. Ha litt ny olje i stekepannen, og stek brokkolien og løken i 2–3 minutter. Ha kyllingen tilbake i stekepannen, og opp. Krydre med salt og pepper.   
 Sil vannet av de ferdigkokte nudlene, og vend inn wok- og dippsausen.
 Fordel nudlene, kyllingen og grønnsakene på tallerkener, og topp med den sprøstekte ingefæren og hvitløken.
Vel bekomme!