25-35
Konfiterte kyllinglår og tomatbulgur servert med brokkolisalat med appelsin og yoghurtdressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- vann
- smør
- olivenolje
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Tomatbulgur
Sjalottløk
1 stk
Tomatpuré
½–1 pakke
Bulgur (Hvete)
125 g
Vann
2½ dl
Smør (Melk)
½ ss
Konfiterte kyllinglår
Konfiterte kyllinglår med hvitløk og timian
550 g
Brokkolisalat med appelsin
Brokkoli
½–1 stk
Appelsin
1 stk
Ruccola
50 g
Olivenolje
1 ss
Yoghurtdressing
Yoghurt (Melk, Laktose)
150 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 872 kcal
- Fett 52 g
- Karbohydrater 51 g
- Protein 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Riv gjerne litt appelsinskall over kyllingen før steking for ekstra god smak.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Tomatbulgur: Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken i et par minutter, til den er blank. Tilsett tomatpuréen, og stek videre i omtrent 1 minutt. Tilsett 2½ dl vann og litt salt, og kok opp. Ha bulguren i det kokende vannet, og rør om. La bulguren småkoke under lokk i 8–10 minutter. Rør om jevnlig slik at det ikke svir seg.
- Konfiterte kyllinglår: Fordel kyllingen i en ildfast form, og varm den midt i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til den er gjennomvarm og har fått en gyllen stekekorpe (se tips).
- Brokkolisalat med appelsin: Del brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Fordel brokkolien på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen under kyllingen i omtrent 15 minutter. Skrell appelsinen, og kutt fruktkjøttet i terninger. Skyll og tørk ruccolaen.
- Yoghurtdressing: Ha yoghurten i en liten serveringsskål, og smak til med det tyrkiske krydderet.
- Brokkolisalat med appelsin, fortsettelse: Ha den bakte brokkolien over på et serveringsfat. Drypp over 1 ss olivenolje, og topp med appelsinterningene og ruccolaen.
- Tomatbulgur, fortsettelse: Vend inn ½ ss smør i bulguren rett før servering.