Falafelbowl med quinoa, krispy kikerter og søtpotetbåter og avokadodressing
Glutenfri
Vegetar

Falafelbowl med quinoa, krispy kikerter og søtpotetbåter og avokadodressing

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Søtpotet
1 stk
Kikerter
1 pakke
Røkt chilimix
½–1 pakke
Avokadohummus
1 pakke
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Lime
1 stk
Råkostsalat
150 g
Quinoa
125 g
Rødløk
½ stk
Olivenolje
1 ss
Falafler
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1018 kcal
  • Fett: 47 g
  • Karbohydrater: 112 g
  • Protein: 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll og kutt søtpoteten i fire eller seks båter. Sil laken av kikertene, skyll dem i kaldt vann, og tørk dem med kjøkkenpapir. Fordel søtpotetbåtene og kikertene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og den røkte chilimixen. Stek det hele i ovnen i 15–20 minutter. Vend om underveis. 
Kok quinoaen som anvist på pakken. Skrell og finhakk rødløken. Bland sammen den ferdigkokte quionaen, rødløken og 1 ss olivenolje i en salatbolle. Smak til med salt og pepper. 
 Bland sammen avokadohummusen og lettrømmen i en liten skål. Smak til med litt salt og pepper. 
 Kutt limen i to. Ha råkostsalaten i en salatbolle, press over saften fra limen, og vend det godt sammen. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek falafelene i 3–4 minutter på hver side. 
Sett bowlsene sammen etter eget ønske. God middag!
Vel bekomme!