20-30
Glutenfri
Vegetar
Falafelbowl med quinoa, krispy kikerter og søtpotetbåter og avokadodressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- olivenolje
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Krispy kikerter og ovnsbakte søtpotetbåter
Søtpotet
1 stk
Kikerter
1 pakke
Røkt chilimix
½–1 pakke
Avokadodressing
Avokadohummus
1 pakke
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
Syrlig råkostsalat
Lime
1 stk
Råkostsalat
150 g
Quinoa
Quinoa
125 g
Rødløk
½ stk
Olivenolje
1 ss
Falafeler
Falafler
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1018 kcal
- Fett 47 g
- Karbohydrater 112 g
- Protein 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Krispy kikerter og ovnsbakte søtpotetbåter: Skyll og kutt søtpoteten i fire eller seks båter. Sil laken av kikertene, skyll dem i kaldt vann, og tørk dem med kjøkkenpapir. Fordel søtpotetbåtene og kikertene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og den røkte chilimixen. Stek det hele i ovnen i 15–20 minutter. Vend om underveis.
- Quinoa: Kok quinoaen som anvist på pakken. Skrell og finhakk rødløken. Bland sammen den ferdigkokte quionaen, rødløken og 1 ss olivenolje i en salatbolle. Smak til med salt og pepper.
- Avokadodressing: Bland sammen avokadohummusen og lettrømmen i en liten skål. Smak til med litt salt og pepper.
- Syrlig råkostsalat: Kutt limen i to. Ha råkostsalaten i en salatbolle, press over saften fra limen, og vend det godt sammen.
- Falafeler: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek falafelene i 3–4 minutter på hver side.
- Sett bowlsene sammen etter eget ønske. God middag!