Glutenfri
Lettsaltet torskefilet med balsamicobakte rødbeter, sellerirotpuré og smørsaus
4.14 (136)
Under 45 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Fisk·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- pepper
- salt
Poteter
350 g
Rødbete
1 stk
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Lettsaltet torskefilet
325 g
Sellerirot
300 g
Smør
1 ss
Smørsaus
½–1 pakke
Gressløk
½–1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 654 kcal
- Fett: 38 g
- Karbohydrater: 42 g
- Protein: 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk gjerne plasthansker når du skreller rødbetene, da de slipper mye rød væske som farger hendene.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Del potetene i mindre biter hvis de er store. Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt rødbeten i jevnstore terninger. Ha rødbetebitene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn balsamicovinaigretten. Stek rødbeten midt i ovnen i 10 minutter.
Skrell og del selleriroten i mindre biter. Ha sellerirotbitene i en kjele, og dekk med vann. Kok i omtrent 12 minutter, eller til selleriroten er mør.
Legg posen med smørsaus i kjelen med potetene når det gjenstår omtrent 15 minutter av potetenes koketid. Skyll og finhakk gressløken. Ha gressløken i et sausenebb, og rør inn den varme sausen rett før servering.
Legg fisken på stekebrettet med rødbeten, og stek det hele videre i 10–12 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Krydre fisken med pepper.
Sil vannet av selleriroten, og kjør den og 1 ss smør til en jevn puré med en stavmikser eller i en blender. Smak til med salt og pepper.
God middag!
Vel bekomme!