Glutenfri
Krydderstekte svineskiver med syrlig sennepssjy, rotgrønnsakspytt og fløtepoteter
Retten har ingen vurdering
Under 45 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Vann
- smør
- olje
- salt
- pepper
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Fløtepoteter
400 g
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot
300 g
Persille
1 pakke
Svinekam i skiver
300 g
Persillade
1 pakke
Sennepsvinaigrette
1 pakke
Vann
½ dl
Smør
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 671 kcal
- Fett: 41 g
- Karbohydrater: 35 g
- Protein: 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rotgrønnsakene kan stekes i ovnen hvis du heller vil det.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Ha fløtepotetene i en ildfast form, og stek dem midt i ovnen i omtrent 30 minutter, eller til de er gjennomvarme.
Skrell og kutt rotgrønnsakene i terninger på omtrent 2x2 cm. Skyll, tørk og grovhakk persillen. Varm opp en tykkbunnet kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek rotgrønnsakene i omtrent 20 minutter, eller til de er møre. Rør om innimellom. Krydre med salt og pepper, og vend inn persillen rett før servering.
Tørk av kjøttet med kjøkkenpapir, og krydre det med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2 minutter på hver side. Krydre kjøttet med persilladen. Pakk det inn i aluminiumsfolie, og la det hvile frem til servering.
Ha ½ dl vann i stekepannen fra punkt 4, og kok opp. Tilsett sennepsvinaigretten, og pisk inn 1 ss smør.
Vel bekomme!
Vel bekomme!