Skrei
Glutenfri
Laktosefri
Skinnstekt skreifilet med grønnkålspoteter, dillstekte rotgrønnsaker og rødvinssaus
4.14 (107)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Strimlet grønnkål
50 g
Gulrøtter
2 stk
Kålrot
300 g
Dill
½ bunt
Smør
½ ss
Rødvinssaus
1 pakke
Skreifilet med skinn
325 g
Dill
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 485 kcal
- Fett: 18 g
- Karbohydrater: 48 g
- Protein: 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rotgrønnsakene kan stekes i ovnen sammen med potetene hvis du ønsker en enklere tilberedning.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i skiver. Ha potetskivene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter.
Skrell og kutt gulrøttene og kålroten i jevnstore terninger. Skyll og tørk dillen, og grovhakk halvparten. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rotgrønnsaksterningene i omtrent 15 minutter. Vend inn den grovhakkede dillen og ½ ss smør mot slutten av steketiden, og krydre med salt og pepper.
Ha sausen i en liten kjele, og varm den opp på middels varme.
Ta ut potetene fra ovnen, og vend inn grønnkålstrimlene. Stek potetene og grønnkålen videre i ovnen i omtrent 5 minutter.
Skyll og tørk fisken, og krydre den med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken med skinnsiden ned i 2–3 minutter. Snu fisken, og la den ligge i stekepannen og hvile i omtrent 2 minutter før servering.
Plukk resten av dillen fra stilkene, og pynt retten med dillen ved servering.
Vel bekomme!