Skinnstekt skreifilet med grønnkålspoteter, dillstekte rotgrønnsaker og rødvinssaus

Skrei

Glutenfri
Laktosefri

Skinnstekt skreifilet med grønnkålspoteter, dillstekte rotgrønnsaker og rødvinssaus

4.14 (107)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Strimlet grønnkål
50 g
Gulrøtter
2 stk
Kålrot
300 g
Dill
½ bunt
Smør
½ ss
(Melk)
Rødvinssaus
1 pakke
(Melk)
Skreifilet med skinn
325 g
(Fisk)
Dill
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 485 kcal
  • Fett: 18 g
  • Karbohydrater: 48 g
  • Protein: 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rotgrønnsakene kan stekes i ovnen sammen med potetene hvis du ønsker en enklere tilberedning.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
 Skyll og kutt potetene i skiver. Ha potetskivene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter. 
 Skrell og kutt gulrøttene og kålroten i jevnstore terninger. Skyll og tørk dillen, og grovhakk halvparten. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rotgrønnsaksterningene i omtrent 15 minutter. Vend inn den grovhakkede dillen og ½ ss smør mot slutten av steketiden, og krydre med salt og pepper.   
 Ha sausen i en liten kjele, og varm den opp på middels varme.  
 Ta ut potetene fra ovnen, og vend inn grønnkålstrimlene. Stek potetene og grønnkålen videre i ovnen i omtrent 5 minutter. 
 Skyll og tørk fisken, og krydre den med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken med skinnsiden ned i 2–3 minutter. Snu fisken, og la den ligge i stekepannen og hvile i omtrent 2 minutter før servering. 
 Plukk resten av dillen fra stilkene, og pynt retten med dillen ved servering.
Vel bekomme!