Pannestekt svinefilet med ovnsbakte rotgrønnsaker og soppsaus

Pannestekt svinefilet med ovnsbakte rotgrønnsaker og soppsaus

4.14 (154)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Smør
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Rødbete
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Kokte timian- og hvitløkspoteter
350 g
(Sulfitt)
Urtemiks
½–1 pakke
Smør
1 ss
(Melk)
Filetstykke av svin
300 g
Vann
½ dl
Soppsaus
½–1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 543 kcal
  • Fett: 19 g
  • Karbohydrater: 49 g
  • Protein: 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk et steketermometer. Sett steketermometeret i den tykkeste delen av fileten, og damp kjøttet til temperaturen viser 62–65 grader. La kjøttet hvile til temperaturen når 68 grader, og skjær det i skiver.

Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
 Skrell selleriroten, rødbeten og eventuelt gulrøttene, og kutt dem i terninger. Fordel grønnsakene og potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene og potetene midt i ovnen i omtrent 15 minutter. Vend inn urtemiksen og 1 ss smør når det gjenstår omtrent 5 minutter av steketiden. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre kjøttet med salt og pepper, og stek det i 2–3 minutter på hver side. Skru ned til middels varme, og ha over ½ dl vann. La kjøttet dampe under lokk i 4–5 minutter, eller til det er gjennomstekt (se tips).  
Hell sausen over i en liten kjele, og varm den opp på lav varme under omrøring. 
God middag!
Vel bekomme!