Pannestekt svinefilet med ovnsbakte rotgrønnsaker og soppsaus
4.14 (154)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk·
- Soya·
- Selleri
Basisvarer:
- Smør
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Sellerirot
300 g
Rødbete
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Kokte timian- og hvitløkspoteter
350 g
Urtemiks
½–1 pakke
Smør
1 ss
Filetstykke av svin
300 g
Vann
½ dl
Soppsaus
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 543 kcal
- Fett: 19 g
- Karbohydrater: 49 g
- Protein: 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk et steketermometer. Sett steketermometeret i den tykkeste delen av fileten, og damp kjøttet til temperaturen viser 62–65 grader. La kjøttet hvile til temperaturen når 68 grader, og skjær det i skiver.
Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
Skrell selleriroten, rødbeten og eventuelt gulrøttene, og kutt dem i terninger. Fordel grønnsakene og potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene og potetene midt i ovnen i omtrent 15 minutter. Vend inn urtemiksen og 1 ss smør når det gjenstår omtrent 5 minutter av steketiden.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre kjøttet med salt og pepper, og stek det i 2–3 minutter på hver side. Skru ned til middels varme, og ha over ½ dl vann. La kjøttet dampe under lokk i 4–5 minutter, eller til det er gjennomstekt (se tips).
Hell sausen over i en liten kjele, og varm den opp på lav varme under omrøring.
God middag!
Vel bekomme!