Sprø tempurasei med agurk- og edamamesalat, jasminris og soya- og ingefærsaus
4.13 (129)
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Sukker
- bakepapir (kan sløyfes)
Tempurasei
330 g
Jasminris
135 g
Edamamebønner
1 pakke
Agurk
1 stk
Ingefær
½ bit
Lime
½ stk
Sukker
½ ts
Sesamfrø
1 pakke
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
Chilimajones
½ pakke
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 801 kcal
- Fett: 28 g
- Karbohydrater: 96 g
- Protein: 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Fordel fisken utover et stekebrett med bakepapir. Stek fisken midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den er gyllen og sprø.
Tilbered risen som anvist på pakken. Kok edamamebønnene de siste 2–3 minuttene av koketiden.
Skyll og kutt agurken i tynne skiver på langs med en skarp ostehøvel eller mandolin, slik at du får lange bånd. Skrell og finriv ingefæren på et rivjern. Ha ingefæren, ½ ts sukker og saften fra den halve limen i en serveringsskål. Vend inn agurken og edamamebønnene.
Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne på middels høy varme i 1–2 minutter, til de er gylne.
Skjær fisken i grove biter. Legg risen i bunnen av en serveringsskål, og topp med fisken, agurk- og edamamesalaten, sesamfrøene, soya- og ingefærsausen og chilimajonesen. Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene til retten.
Vel bekomme!