Glutenfri
Fiskekaker og sprøstekt bacon med kremet fiskesaus, rotmos og frisk råkostsalat med appelsin
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- salt
- pepper
Rotmos
1 pakke
Kremet fiskesaus med sitron
½–1 pakke
Bacon
75–150 g
Fiskekaker
360 g
Appelsin
½ stk
Sitron
½ stk
Honning
½ pakke
Råkostmiks
150 g
Olivenolje
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 702 kcal
- Fett: 39 g
- Karbohydrater: 50 g
- Protein: 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også filetere appelsinen ved å kutte av skallet, slik at fruktkjøttet kommer til syne, og deretter skjære ut én og én appelsinbåt innimellom de hvite hinnene.
Kok opp en stor kjele med vann. Legg posen med rotmosen og posen med den kremede fiskesausen i vannet, og la dem småkoke på middels lav varme i omtrent 15 minutter.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i 4–5 minutter, eller til det er gyllent. Ha baconet over i en serveringsskål. Stek fiskekakene i baconfettet i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
Skyll appelsinen, og finriv skallet (kun det oransje) på et rivjern. Skrell appelsinen, og kutt fruktkjøttet i terninger (se tips).
Ha saften fra den halve sitronen i en salatbolle, og rør inn honningen, ½ ss olivenolje, ønsket mengde av skallet fra appelsinen og litt salt og pepper. Vend inn råkostmiksen og appelsinen. Kutt resten av sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
Klipp opp posen med rotmosen, og ha rotmosen over i en serveringsskål. Hell fiskesausen over i et sausenebb, eller server den rett fra posen.
Vel bekomme!
Vel bekomme!