Sunn og lett
Laktosefri
Glutenfri
Kveite med ovnsbakt potet- og rødbetsalat, ramsløkaioli og eple, toppet med hasselnøtter
4.32 (78)
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hasselnøtter
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
- olje
Poteter
350 g
Rødbete
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Grønnkål
50 g
Hasselnøtter
½ pakke
Kveitefilet
325 g
Rødt eple
1 stk
Aioli med ramsløk
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 624 kcal
- Fett: 34 g
- Karbohydrater: 44 g
- Protein: 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også ovnsbake kveiten i ovnen med grønnsakene hvis du ønsker det. Sett fisken inn i ovnen når det gjenstår 10–12 minutter av grønnsakenes steketid.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i fire. Skrell og kutt rødbeten i mindre biter på størrelse med potetbitene. Fordel grønnsakene utover den ene siden av et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Skrell og kutt sjalottløken i skiver. Skyll grønnkålen. Bland grønnkålen og løken med grønnsakene i ovnen, og legg hasselnøttene på den andre siden av stekebrettet når det gjenstår 5 minutter av grønnsakenes steketid. Stek det hele ferdig med grønnsakene, eller til hasselnøttene er lett gylne.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Krydre med salt og pepper. Dra av skinnet før servering.
Skyll og kutt eplet i terninger. Grovhakk hasselnøttene. Ha de ferdigstekte grønnsakene utover et stort fat eller i en bolle. Fordel ramsløkaiolien over grønnsakene. Topp med eplet og de hakkede hasselnøttene.
Vel bekomme!
Vel bekomme!