Kveite med ovnsbakt potet- og rødbetsalat, ramsløkaioli og eple, toppet med hasselnøtter

Sunn og lett

Laktosefri
Glutenfri

Kveite med ovnsbakt potet- og rødbetsalat, ramsløkaioli og eple, toppet med hasselnøtter

4.32 (78)
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hasselnøtter

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olje
Poteter
350 g
Rødbete
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Grønnkål
50 g
Hasselnøtter
½ pakke
(Hasselnøtter)
Kveitefilet
325 g
(Fisk)
Rødt eple
1 stk
Aioli med ramsløk
½ pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 624 kcal
  • Fett: 34 g
  • Karbohydrater: 44 g
  • Protein: 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også ovnsbake kveiten i ovnen med grønnsakene hvis du ønsker det. Sett fisken inn i ovnen når det gjenstår 10–12 minutter av grønnsakenes steketid.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skyll og kutt potetene i fire. Skrell og kutt rødbeten i mindre biter på størrelse med potetbitene. Fordel grønnsakene utover den ene siden av et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gjennomstekte.  
Skrell og kutt sjalottløken i skiver. Skyll grønnkålen. Bland grønnkålen og løken med grønnsakene i ovnen, og legg hasselnøttene på den andre siden av stekebrettet når det gjenstår 5 minutter av grønnsakenes steketid. Stek det hele ferdig med grønnsakene, eller til hasselnøttene er lett gylne. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Krydre med salt og pepper. Dra av skinnet før servering.
 Skyll og kutt eplet i terninger. Grovhakk hasselnøttene. Ha de ferdigstekte grønnsakene utover et stort fat eller i en bolle. Fordel ramsløkaiolien over grønnsakene. Topp med eplet og de hakkede hasselnøttene. 
Vel bekomme!
Vel bekomme!