Marinerte filetstykker av svin i rødvinssaus, byggkornsalat med ovnsbakte beter og syrlig rødløk med dill

Sunn og lett

Laktosefri

Marinerte filetstykker av svin i rødvinssaus, byggkornsalat med ovnsbakte beter og syrlig rødløk med dill

4.01 (87)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Bygg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • sukker
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Rødbete
1 stk
Gulbete
1 stk
Grønnkål
50 g
Byggkorn
125 g
(Bygg)
Grønnsaksbuljong
½ pakke
Smør
½ ss
(Melk)
Dill
½ bunt
Rødløk
½ stk
Sitron
½ stk
Sukker
½ ts
Marinerte filetstykker av svin
300 g
Rødvinssaus
1 pakke
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 656 kcal
  • Fett: 25 g
  • Karbohydrater: 64 g
  • Protein: 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett litt revet skall fra sitronen i byggkornene for en friskere smak. Bruk også gjerne plasthansker når du skreller rødbetene.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
 Skrell og kutt betene i jevnstore terninger på omtrent 2x2 cm (se tips). Fordel betene utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek betene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er møre. Vend inn grønnkålen når det gjenstår 5 minutter av betenes steketid.   
Tilbered byggkornene som anvist på pakken, men tilsett buljongen i kokevannet.   
 Skyll og grovhakk dillen. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha løken i en sikt, og skyll den i kaldt vann for en mildere smak. 
 Ha løken i en bolle, og bland inn saften fra den halve sitronen, ½ ts sukker og litt salt. La løken marinere i laken frem til servering. Vend inn dillen rett før servering.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, til det har fått en stekeskorpe. Ha over rødvinssausen, kok opp, og la kjøttet trekke i sausen på lav varme frem til servering. 
Sil vannet av de ferdigkokte byggkornene. Vend inn de ovnsbakte betene, grønnkålen og ½ ss smør. Krydre med salt og pepper. 
God middag!
Vel bekomme!