Butter chickpeas servert med fullkornsris, kachumbersalat og frisk koriander
Glutenfri
Vegetar

Butter chickpeas servert med fullkornsris, kachumbersalat og frisk koriander

3.89 (98)
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • olje
  • salt
  • pepper
Fullkornsris
135 g
Kikerter
1 pakke
Rødløk
½ stk
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
Butter chicken-paste
1 glass
Hakkede tomater
1 boks
Crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Vann
1 dl
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Koriander
½ bunt
Chiliflak
½ pakke
Koriander
½ bunt
Mangochutney
1 glass
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 772 kcal
  • Fett: 24 g
  • Karbohydrater: 115 g
  • Protein: 23 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha gjerne et par kardemommebelger eller litt karri i risen under koking for ekstra smak eller farge.

Tilbered risen som anvist på pakken.
 Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Skrell og grovhakk halve rødløken. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkoli- og blomkålbukettene og rødløken i 2–3 minutter, til løken er blank. Ha i butter chicken-pasten og stek videre et lite minutt. Vend inn de hakkede tomatene, crème fraîchen og 1 dl vann og la det småkoke i 3–4 minutter. Vend inn kikertene, og la småkoke videre i 2–3 minutter. Smak til med salt og pepper. 
 Finhakk resten av rødløken. Skyll tomaten og agurken, og del de i terninger. Skyll og grovhakk korianderen. Ha tomaten, agurken, rødløken og halvparten av korianderen over i en serveringsskål. Smak til med chiliflak, salt og pepper.
Topp retten med resten av korianderen, og server mangochutneyen til retten.
God middag! 
Vel bekomme!