Marinert kyllingbryst med grillet squash og brød, tomat- og mozzarellasalat og ajvarsaus

Marinert kyllingbryst med grillet squash og brød, tomat- og mozzarellasalat og ajvarsaus

4.15 (79)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • pepper
  • olje
  • olivenolje
Kyllingbryst med skinn
300 g
Hvitløksfedd
1 stk
Sitron
½ stk
Squash
1 stk
Tomat
1 stk
Ruccola
50 g
Rødløk
1 stk
Fersk mozzarella
1 pakke
(Melk, Laktose)
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Sitron
½ stk
Ajvar
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 657 kcal
  • Fett: 25 g
  • Karbohydrater: 53 g
  • Protein: 54 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp grillen. Hvis du bruker en kullgrill, kan du legge mindre kull på den ene siden av grillen. På den måten får du én grillsone med direkte varme, og én med indirekte varme. Det er lettere å kontrollere varmen med gassgrill. Koble ut en av brennerne slik at du har en sone som ikke er fullt så varm. 
 Skjær kyllingen i tykke strimler på langs. Skrell hvitløken, og skyll sitronen godt. Riv hvitløken og skallet av halve sitronen (kun det gule) på den fine siden av et rivjern. Del sitronen i båter. Bland sammen kyllingen, hvitløken, sitronskallet, saft fra halve sitronen og litt olje i en bolle. Krydre med salt og pepper, og mariner kyllingen mens du varmer opp grillen. Skyll og kutt squashen i skiver på langs. Pensle squashen med olje.    
 Grill kyllingen og squashen over den direkte varmen i omtrent 3 minutter på hver side, eller til kyllingen er gjennomstekt, og squashen har pene grillstriper. 
 Skyll tomaten og ruccolaen. Skrell og kutt løken i tynne skiver. Kutt tomaten i tynne skiver. Sil laken av mozzarellaen, del den i to, og så i skiver. Legg tomaten, løken og mozzarellaen lagvis på et serveringsfat, og topp med ruccolaen. Drypp over litt olivenolje, og krydre med salt og pepper.
 Varm multibrødene over den indirekte varmen, i 2–3 minutter før servering. Server sitronbåtene og ajvarsausen til retten.
Vel bekomme!