Laktosefri
Ramen med spicy kylling, bløtkokt egg, sopp, gulrot og sesamfrø
3.98 (104)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- olje
- salt
Skivet kyllingfilet
300 g
Chiliflak
1 pakke
Sjampinjong
100 g
Lime
1 stk
Oksebuljong
1 pakke
Eggenudler
125 g
Vann
7 dl
Glutenfri soyasaus
1 pose
Egg
2 stk
Gulrøtter
2 stk
Vårløk
½–1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 553 kcal
- Fett: 12 g
- Karbohydrater: 53 g
- Protein: 58 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp gjerne retten med frisk koriander eller thaibasilikum.
Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter, til den er gjennomstekt. Krydre med chiliflakene og litt salt. Legg kyllingen over på en tallerken, og skjær den i skiver.
Børst soppen fri for jord, og kutt den i fire. Skyll limen, og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern. Ha litt ny olje i kjelen fra punkt 1, og varm den opp til middels høy varme. Stek soppen i 2–3 minutter. Tilsett oksebuljongen og 7 dl vann, og kok opp. Smak til med skallet og saften fra limen, salt og soyasausen. Tilbered eggenudlene som anvist på pakken, men tilbered dem i buljongvannet.
Kok eggene i omtrent 6 minutter. Skyll eggene i kaldt vann, skrell dem, og kutt dem i to.
Skrell og kutt gulrøttene i strimler med en potetskreller eller en skarp kniv. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene i omtrent 30 sekunder.
Fordel ramenbuljongen og nudlene i to skåler, og legg på kyllingen, eggene og toppingen.
Vel bekomme!