Barbequeglaserte plantenuggets i briochebrød med syltet agurk, potetstaver og aioli
Vegetar

Barbequeglaserte plantenuggets i briochebrød med syltet agurk, potetstaver og aioli

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-/hvitvinseddik
  • sukker
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Agurk
½ stk
Rødløk
½ stk
Eplesider-/hvitvinseddik
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Plantebaserte nuggets
300 g
Barbecuesaus
1 pakke
Tobladssalat
50 g
Tomat
1 stk
Aioli
½ pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Brioche-hamburgerbrød
1 pakke
(Egg, Hvete, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1023 kcal
  • Fett: 37 g
  • Karbohydrater: 149 g
  • Protein: 24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du ikke ønsker å sylte grønnsakene, kan du servere dem rå til burgeren. Du kan også steke rødløken med nuggetsene.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i staver. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
 Skyll og kutt agurken i tynne remser på langs. Bruk gjerne en ostehøvel eller mandolin. Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn agurken og rødløken. La det hele trekke i laken frem til servering.
Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek nuggetsene i 4–5 minutter, til de er gjennomvarmet. Vend om på nuggetsene underveis i stekingen. Vend inn barbequesausen rett før servering.
Skyll og tørk salaten. Skyll og kutt tomaten i skiver. Legg grønnsakene på en tallerken. Server aiolien til retten. 
Varm briochebrødene i stekeovnen i 2–3 minutter før servering. 
God middag! 
Vel bekomme!