Glutenfri
Svinekam i steinsoppsaus med ovnsbakt rosenkål, rørte tyttebær og friskt eple
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Rosenkål
400 g
Rødløk
1 stk
Poteter
350 g
Mager svinekam i skiver
300 g
Steinsoppsaus
1 pakke
Vann
1 dl
Rødt eple
1 stk
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 849 kcal
- Fett: 44 g
- Karbohydrater: 65 g
- Protein: 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også lage tyttebærglasert eple. Stek epleterningene raskt i ½ ss smør, og vend inn de rørte tyttebærene.
Varm opp
stekeovnen til 230 grader varmluft.
Rens og kutt rosenkålen i to. Skrell og kutt rødløken i båter. Kutt potetene i båter. Fordel potetene, løken og rosenkålen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til potetene er gjennomstekte.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side. Tilsett steinsoppsausen, skyll ut pakken med 1 dl vann, og ha det i pannen. La det hele koke i omtrent 2 minutter.
Skyll og kutt eplet i terninger. Server eplet og de rørte tyttebærene til retten (se tips).
Vel bekomme!
Vel bekomme!