Gulrot- og ingefærsuppe med hvitløksnan, limeyoghurt og koriander
Vegetar

Gulrot- og ingefærsuppe med hvitløksnan, limeyoghurt og koriander

4.18 (65)
Under 30 min
13 Ingredienser
Denne suppen har en perfekt balanse av smaker. Søt gulrot, syrlig lime, hvitløk, ingefær og mild kokoskrem.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Gulrøtter
400 g
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
½ stk
Ingefær
1 bit
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Svarte bønner
1 pakke
Lime
½ stk
Vann
4 dl
Lime
½ stk
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Koriander
1 bunt
Hvitløksfedd
½ stk
Nanbrød
1 pakke
(Hvete, Rug)
Olje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 756 kcal
  • Fett: 28 g
  • Karbohydrater: 99 g
  • Protein: 28 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også servere bønnene ved siden av, istedenfor å blande dem inn i suppen.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
 Skrell og kutt gulrøttene i mindre biter. Skrell og kutt løken i terninger. Skrell hele, og kutt halvparten hvitløken i skiver. Skrell ingefæren med en teskje, og finriv den på et rivjern.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Tilsett gulrøttene, løken, hvitløken og ingefæren, og stek det hele i omtrent 2 minutter. Ha grønnsaksbuljongen, 4 dl vann og kokoskremen, og kok opp. La suppen småkoke på middels varme i omtrent 10 minutter, eller til gulrøttene er møre. Sil og skyll bønnene, og sett dem til side. 
 Skyll limen i kaldt vann, og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern. Bland yoghurten og skallet fra limen i en serveringsskål. Smak til med saften fra den halve limen og salt.
 Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Finhakk resten av hvitløken fra steg 2. Bland hvitløken og 1 ss olje. Pensle nanbrødene med hvitløksoljen, og stek dem som anvist på pakken. Strø korianderen over nanbrødene, og del dem i mindre biter før servering.
 Ta kjelen av varmen, og kjør suppen jevn med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og saften fra resten av limen. Vend inn bønnene et par minutter før servering. 
Server nanbrødene og limeyoghurten til retten.
God middag!