Lofotens fiskeburgere med sitrusbakte småpoteter og paprikadressing
Laktosefri

Lofotens fiskeburgere med sitrusbakte småpoteter og paprikadressing

3.97 (172)
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • smør
Småpoteter
300 g
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Rødløk
1 stk
Fiskeburgere
250 g
(Fisk, Selleri, Sennep)
Brioche-hamburgerbrød
1 pakke
(Egg, Hvete, Melk, Laktose)
Paprikapesto
½ glass
(Mandler, Cashewnøtter, Melk)
Aioli
½ pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 720 kcal
  • Fett: 34 g
  • Karbohydrater: 71 g
  • Protein: 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fiskeburgerne kan også stekes i ovnen. Legg dem på brettet sammen med potetene når det gjenstår 7–8 minutter av potetenes steketid.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
 Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn sitruskrydderet og litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i omtrent 18–20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Kutt bunnen av hjertesalaten, og skyll salatbladene, tomaten og agurken i kaldt vann. Skrell og kutt rødløken i tynne ringer, og kutt tomaten og agurken i skiver. Fordel grønnsakene på et serveringsfat.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek fiskeburgerne i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme (se tips).
Varm hamburgerbrødene i ovnen i omtrent 2 minutter.
Bland paprikapestoen og aiolien sammen i en skål.   
 Sett sammen fiskeburgere av hamburgerbrødene, fiskeburgerne, paprikadressingen og grønnsakene. Server de sitrusbakte potetene til retten.
Vel bekomme!