Scampi arrabiata med spinat, fullkornspenne og hvitløksbakt brokkoli
Laktosefri

Scampi arrabiata med spinat, fullkornspenne og hvitløksbakt brokkoli

3.99 (218)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Skalldyr
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • vann
  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
  • sukker
Brokkoli
½–1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Gul løk
½–1 stk
Rød chili
½–1 stk
Spinat
50 g
Hvitløksfedd
1 stk
Hakkede tomater
1 boks
Scampi naturell
150 g
(Skalldyr)
Chiliflak
½–1 pakke
Olivenolje
1 ss
Vann
½ dl
Smør
½ ss
(Melk)
Pasta
200 g
(Hvete)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 570 kcal
  • Fett: 11 g
  • Karbohydrater: 84 g
  • Protein: 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server gjerne et godt brød og revet parmesan til retten.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
 Del brokkolien i små buketter. Skrell og kutt brokkolistilken i tynne staver. Skrell og finhakk hvitløken. Fordel brokkolien og halvparten av hvitløken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til den er mør. 
 Skrell og grovhakk løken. Skyll, rens og finhakk chilien. Skyll spinaten i kaldt vann. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i 1 ss olivenolje. Stek løken, resten av hvitløken og halvparten av chilien i omtrent 2 minutter, eller til løken er blank. Tilsett de hakkede tomatene, og la det hele småkoke i 5 minutter.
 Tilbered pastaen som anvist på pakken. 
 Smak til tomatsausen med salt, pepper og sukker. Tilsett scampien, spinaten, ½ dl vann og ½ ss smør, og kok videre i 2 minutter.
 Vend pastaen inn i tomatsausen. Topp eventuelt retten med resten av chilien og ønsket mengde av chiliflakene for ekstra styrke.
Vel bekomme!