Seifilet med fløtestuet spisskål, karamellisert løk og kokte poteter
4.07 (224)
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- smør
- sukker
- olje
- salt
- pepper
Småpoteter
300 g
Spisskål
1 bit
Seifilet
325 g
Matfløte
150 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Grønne erter
125 g
Sitron
½ stk
Hvetemel
½–1 ts
Gul løk
1 stk
Smør
½ ss
Sukker
½ ss
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 525 kcal
- Fett: 18 g
- Karbohydrater: 49 g
- Protein: 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Skyll sitronen. Finriv skallet på et rivjern, og bland det og 1 ss smør i de ferdigkokte potetene for ekstra god smak.
Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 18–20 minutter, eller til de er gjennomkokte (se tips).
Kutt spisskålen i tynne strimler. Krydre fisken med litt salt og pepper. Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek spisskålen i 2–3 minutter, til den er litt myk. Rør inn ½–1 ts hvetemel. Tilsett fløten, grønnsaksbuljongen og ertene, og kok opp under omrøring. Smak til med salt og saft fra sitronen. Legg fiskestykkene i stekepannen, og trykk dem litt ned i sausen. Ha på lokk, og la det hele småkoke i 3–4 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 2–3 minutter. Skru ned til middels varme, og tilsett ½ ss smør og ½ ss sukker. Stek videre i 2–3 minutter til, eller til løken er gyllen.
Topp fisken med den karamelliserte løken. Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.
Vel bekomme!