Vietnamesisk nudelsalat med sprøstekte kylling-vårruller, peanøtter, mynte og syrlig chili- og sesamsaus

Miss Gin

Vietnamesisk nudelsalat med sprøstekte kylling-vårruller, peanøtter, mynte og syrlig chili- og sesamsaus

3.85 (85)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
Eggenudler
125 g
(Egg, Hvete)
Agurk
½ stk
Gulrot
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Mynte
1 bunt
Vårruller med kylling
6 stk
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Søt chilisaus
1 pakke
Sesam- og chilisaus
1 pakke
(Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
Hakkede peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 874 kcal
  • Fett: 32 g
  • Karbohydrater: 117 g
  • Protein: 29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Syltet gulrot: Skrell og kutt gulrøttene i strimler, eller grovriv dem på et rivjern. Kok opp ½ dl eddik, 3 ss sukker og 1 dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn gulrøttene. La gulrøttene trekke i laken frem til servering.

Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft, og kok opp en kjele med lettsaltet vann.
 Tilbered nudlene som anvist på pakken i kjelen fra punkt 1. Hell av vannet, skyll nudlene raskt i kaldt vann, og la dem renne av seg i et dørslag. Vend inn litt olje, og ha nudlene over på et stort fat.
Fordel vårrullene utover et stekebrett med bakepapir. Stek vårrullene i ovnen i 8–10 minutter, til de er gjennomvarme og sprø. Del vårrullene i to eller fire før servering. 
Skyll agurken, og skrell gulroten. Kutt agurken og gulroten i tynne strimler, eller grovriv dem på et rivjern (se tips). Skyll og kutt hjertesalaten i tynne strimler. Skyll og rist mynten. Legg grønnsakene og mynten på fatet med nudlene.  
Bland den søte chilisausen og sesam- og chilisausen i en serveringsskål. 
 Legg nudlene i bunnen av en tallerken. Topp med grønnsakene, vårrullene, de hakkede peanøttene, mynten og chili- og sesamsausen, og bland det hele sammen.
Vel bekomme!