Miss Gin
Vietnamesisk nudelsalat med sprøstekte kylling-vårruller, peanøtter, mynte og syrlig chili- og sesamsaus
3.85 (85)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Fisk·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Melk·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
Eggenudler
125 g
Agurk
½ stk
Gulrot
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Mynte
1 bunt
Vårruller med kylling
6 stk
Søt chilisaus
1 pakke
Sesam- og chilisaus
1 pakke
Hakkede peanøtter
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 874 kcal
- Fett: 32 g
- Karbohydrater: 117 g
- Protein: 29 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Syltet gulrot: Skrell og kutt gulrøttene i strimler, eller grovriv dem på et rivjern. Kok opp ½ dl eddik, 3 ss sukker og 1 dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn gulrøttene. La gulrøttene trekke i laken frem til servering.
Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft, og kok opp en kjele med lettsaltet vann.
Tilbered nudlene som anvist på pakken i kjelen fra punkt 1. Hell av vannet, skyll nudlene raskt i kaldt vann, og la dem renne av seg i et dørslag. Vend inn litt olje, og ha nudlene over på et stort fat.
Fordel vårrullene utover et stekebrett med bakepapir. Stek vårrullene i ovnen i 8–10 minutter, til de er gjennomvarme og sprø. Del vårrullene i to eller fire før servering.
Skyll agurken, og skrell gulroten. Kutt agurken og gulroten i tynne strimler, eller grovriv dem på et rivjern (se tips). Skyll og kutt hjertesalaten i tynne strimler. Skyll og rist mynten. Legg grønnsakene og mynten på fatet med nudlene.
Bland den søte chilisausen og sesam- og chilisausen i en serveringsskål.
Legg nudlene i bunnen av en tallerken. Topp med grønnsakene, vårrullene, de hakkede peanøttene, mynten og chili- og sesamsausen, og bland det hele sammen.
Vel bekomme!